Suomalaisten kesälomamatkat -suomalainen lomailee kesäisin harkiten

Suomalaisten kesälomamatkat -suomalainen lomailee kesäisin harkiten

Suomalaisten lomasuunnitelmia mittaavan Lomamatkaennusteen tietojen mukaan suomalaiskuluttajat matkustavat innokkaasti myös tänä vuonna. Matkailututkimuksen mukaan suomalaiset haluavat toteuttaa kesälomamatkansa päästäkseen irti arjen rutiineista ja kiireistä.

Monet suomalaiset matkustavat kesälomallaan aurinkoisemman sään perässä. Matkakohteen valinnassa tärkeitä valintakriteerejä ovat myös esimerkiksi ruokakulttuuri, arkkitehtuuri sekä museot.

Suosituimmat kesälomakohteet kotimaan kohteissa ja mökeillä

Suosituin tapa viettää kesälomaa on kotimaanmatkailu. Suosittua suomalaisten keskuudessa on edelleen myös mökkeily. Suomessa on puoli miljoonaa kesämökkiä. Valtaosa suomalaisista aikoo viettää ainakin osan vuosilomastaan kesämökillään. Muiden edullisten majoitusvaihtoehtojen lisäksi mökkien vuokraus näyttää vetävän entiseen malliin. Ensin menevät varustelluimmat mökit taloudellisesta suhdanteesta riippumatta.

Eniten kotimaassa matkailevat perinteisesti lapsiperheet, joiden kesälomakohteena on päivämatka johonkin koko perhettä kiinnostavaan matkailukohteeseen tai vierailun sukulaisten luokse.

Kesä on myös iloisten perhejuhlien ja monimuotoisten kulttuuririentojen aikaa. Erilaisiin maksullisiin ja maksuttomiin tilaisuuksiin osallistuu vuosittain yli kaksi miljoonaa kävijää. Suosituimpia kesäfestivaaleja kävijämäärillä mitattuina ovat viime vuosina olleet Pori Jazz, Helsingin juhlaviikot ja Kotkan meripäivät.

Ulkomaanmatka suunnitelmissa joka toisella

Lomamatkaennusteen mukaan joka toisen suomalaisen suunnitelmissa on reissu ulkomaille. Houkuttelevimmat matkakohteet sijaitsevat Pohjoismaiden ohella Baltian maissa. Myös muualle Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan suunnittelee matkustavansa lomallaan yhä useampi suomalainen.

Ulkomaanmatkoista kaupunkiloman suosio on kasvanut merkittävästi edellisestä vuodesta. Myös rantalomalle haluaa tänä vuonna reilusti suurempi osa suomalaisista viime vuoteen verrattuna.

Matka ja majoitus netin kautta

Lomamatkan varaamisessa suomalaiskuluttajat ovat oppineet varsin omatoimisiksi ja luottavat matkapalveluyritysten ja matkatoimistojen verkkopalveluihin. Majoituksen suomalaismatkailijat varaavat entistä runsaslukuisemmin suoraan hotellien verkkosivujen välityksellä tai hotellien vertailusivujen kautta.

Yleinen taloustilanne heijastuu lomabudjettiin

Viimeaikaisten kyselytutkimusten mukaan suomalaisten kesälomakassat ovat kääntyneet kasvuun yleisen taloustilanteen kohentumisen myötä. Eritoten 25-34-vuotiaat sekä pääkaupunkiseudulla asuvat aikovat käyttää rahaa matkailuun muita ryhmiä aiempaa enemmän.

Kyselytutkimusten mukaan 18-65-vuotiaat suomalaiset suunnittelevat käyttävänsä tämän vuoden kesälomaansa noin 1400 euroa. Otollisesta kehityskulusta kertoo myös ennätyslukemiin noussut kuluttajaluottamus. Vielä ollaan kuitenkin kaukana vuosien 2006 ja 2009 huippulukemista, jolloin keskimääräinen kesälomabudjetti oli 1600 euroa.

Toisaalta on huomioitava, että 30 prosentin suuruinen lomarahojen leikkaus julkisella sektorilla vaikuttaa suomalaiskuluttajien lomabudjetin suuruuteen. 

Valtaosa suomalaisista viettää kuitenkin kesälomaansa vanhojen tottumustensa mukaisesti. Kesälomasuunnitelmista halutaan pitää kiinni - taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Lyhyempiä lomamatkoja voidaan helpommin jättää väliin tai siirtää tuonnemmas, mutta koko perheen tärkeimmästä lomamatkasta ei haluta tinkiä.

Säästeliäästi elävä suomalainen tekee päätöksensä lomamatkan toteuttamisesta usein aivan kesälomansa kynnyksellä, ja silloinkin tarkan harkintansa tuloksena. Edullisimpia vaihtoehtoja ja tarjousmatkoja vertaillaan keskenään erilaisten verkkopalvelujen välityksellä.

Kulutusluotolla kesälomaunelmat todeksi

Kuluttajien akuuttiin rahantarpeeseen räätälöidyllä kulutusluotolla on mahdollista toteuttaa vaikkapa unelmien kesälomamatka silloinkin, kun lomarahat ovat käytettävissä vasta kesäloman jälkeen. Kulutusluottoa hakiessaan lainanhakija voi itse päättää, kuinka paljon lainaa ottaa ja kuinka pitkällä laina-ajalla maksaa lainansa takaisin. Reissuluoton suomalaisasiakkailleen tarjoama vakuudeton kulutusluotto on suuruudeltaan 2000 eurosta jopa 5000 euroon asti. Myönnetyn luoton laina-aika on vähintään 12 kuukautta ja enintään 36 kuukautta.

Reissuluoton hakeminen on tehty lainapääomaa tarvitsevalle mahdollisimman helpoksi. Koko lainanhakuprosessin voi hoitaa kätevästi verkkopalvelun välityksellä milloin tahansa. Kulutusluottoa voi hakea kuka tahansa vähintään 25-vuotias luottokelpoinen Suomen kansalainen, jolla on oma henkilökohtainen matkapuhelinliittymä.

Hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen sovittu lainapääoma siirtyy luotonsaajan hyödynnettäväksi mitä pikimmin ja kesäloman vietto voi alkaa ilman rahahuolia.

Artikkelin on tuottanut vakuudettomia lainoja vertaileva Tuntitili.fi.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Reissuluotto – helppo ja nopea laina käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.

Matkustaminen avartaa ja lisää hyvinvointia

Yli miljoonalle suomalaiselle matkustamisesta on tullut niin mieluisa harrastus ja elämäntapa, että he pitävät matkalle pääsemistä oman taloutensa tärkeimpänä tavoitteena.